Gledatelji i žiri jednoglasni: pobjednici treće sezone Plesa sa zvijezdama su Mario Valentić i Ana Herceg

Mario i Ana  pobjednici treće sezone Plesa sa zvijezdama (foto: HRT)Večeras smo, u velikom finalu showa ‘Ples sa zvijezdama’, gledali preostala dva para: Zlatu Muck i Ištvana Vargu te Maria Valentića i Anu Herceg. U prošloj emisiji smo se oprostili od Danijele Trbović i Nicolasa Quesnoita koji su imali najbolje ocjene žirija. Pobjeda je bila u rukama publike te su upravo oni odlučivali o pobjednicima. Naša dva para borila su se za samo jednu titulu. Svaki par će plesati po tri plesa – jedan standarni ples, jedan latinoamerički ples i jedan iz slobodnog stila.

Duško se našalio na račun susjeda nam Slovenaca te zamolio publiku da ne bude odviše glasna da se oni ne bi imali razloga žaliti.

Prvi ples Zlate i Ištvana bio je tango. Iz tog plesa imaju najbolje ocjene do sada te je bila dobra ideja što su izabrali taj standarni ples. Bio je otplesan baš kako treba. Žiri je imao samo riječi pohvale što se vidjelo i iz ocjena – sve desetke. Kao drugi ples plesali su paso doble. Koreografski je bilo lijepo, ispunili su cijeli podij. U rukama Ištvana Zlata izgleda odlično. U slobodnom stilu bilo je svega po malo. Otplesali su dosta sinkronizirano, bilo je dinamično, vidjeli smo svakakvih akrobacija, malo rock&rolla. Zlata je bila najopuštenija u ovom plesu do sad.

Mario i Ana su od standarnih plesova odabrali engleski valcer koji im od početka najbolje leži. Stil je bio dobar kao i držanje. Prekrasnim kliznim koracima ispunili su cijeli plesni podij. Mario se vratio svom dobrom početku što je žiriju bilo jako važno. Dizanje i spuštanje napravio je kao profesionalni plesač. Nagrađeni su s tri desetke. Drugi ples bio je jive. Prvi zahtjev tog plesa je kondicija koje Ana ima i previše. Najvažnije je da se plesači zabave u čemu su uspjeli. Nije bilo proklizavanja kod Maria i svi su se složili da je bilo bolje nego kad su prošli put plesali jive. Dobili su dvije desetke. U slobodnom stilu Mario je pokazao da je izvrstan partner. Mikrofon mu je pao i plesao oko nogu od samog početka plesa, no to ga nije pokolebalo. Plesao je bolje nego ikad. Čak je uspio zabaviti najkritičnijeg člana žirija – Davora Bilmana. Dobili su četiri desetke.

Prije plesova iz slobodnog stila podsjetili smo se na one parove koji su ispali u nekoj od prethodnih emisija. Tako su Nikša Kaleb i Tamara Despot plesali quick step, Luka Vidović i Mirjana Žutić rumbu, Goran Grgić i Sara Stojanović engleski valcer, Antonija Šola i Hrvoje Kraševac tango, Martina Zubčić i Robert Schubert cha cha cha, Danijela Trbović i Nicolas Quesnoit paso doble čime su ovoj večeri dali poseban ugođaj.

Vidjeli smo i dio iz baletne predstave ‘Ana Karenjina’ koja se prikazuje u Riječkom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, u režiji i koreografiji Dinka Bogdanića.

Luka Vidović nam je pokazao svoje iluzionističke trikove u kojima mu je pomogla plesna partnerica Mirjana Žutić.

Nakon što su prebrojani glasovi gledateljstva titula najboljeg para dodijeljena je. Pobjednici treće sezone Plesa sa zvijezdama su Mario Valentić i Ana Herceg. Njima se pridružio lanjski pobjednik Luka Nižetić koji im je predao statue i otpjevao prigodnu pjesmu za nadolazeće blagdane.

Trud svakog para ovosezonskog showa ‘Ples sa zvijezdama’ isplatio se. Osim što su naučili plesati, bogatiji su za jedno novo iskustvo. Uživali su u druženjima iz subote u subotu kao i gledatelji. Pobrinuli su se da atmosfera bude odlična i zasigurno ćemo svi s nestrpljenjem očekivati sljedeću sezonu s kojom dolaze i novi natjecatelji.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube