Engleski valcer Ane Herceg i Maria Valentića za prvu pobjedu u Plesu sa zvijezdama

Ples sa zvijezdama nova sezona 2008Nakon šest tjedana napornog vježbanja i prolaska dopinške kontrole 25.10. počela je treća sezona Plesa sa zvijezdama. Promukao, ali svejedno raspričani, Duško Čurlić u društvu Barbare Kolar vodit će nas i kroz ovu sezonu ovog popularnog showa u kojem se natječe osam novih parova.

Plesači su nam svoje znanje o plesu pokazali plešući engleski valcer i cha cha cha.

Kako i prošle godine, tako i ove, prvi ples je otplesao Nicolas Quesnoit s plesnom partnericom Danijelom Trbović. Taj ples je bio cha cha cha. Ona je kao mala plesala balet tako da joj treninzi nisu bili naporni te joj ne predstavljaju nikakav problem. Za nju kažu da je spretna na jeziku, a kako će biti s nogama tek ćemo vidjeti. Nicolas, pak, naglašava da je najvažnija zabava. Žiri se složio oko toga da Danijela treba poraditi na držanju gornjeg dijela tijela (leđa, ramena, ruke), a Elio Bašan je naglasio da je koreografija prilagođena prema talentu što je dobro odrađen posao za Nicolasa.

Drugi ples je pripao prošlogodišnjoj pobjednici Mirjani Žutić i majstoru iluzija Luki Vidoviću. Mirjana se veseli što će imati priliku iskušati treću sreću, a Luki se ostvarila želja te će napokon imati priliku naučiti plesati. Kao prvi ples otplesali su engleski valcer. Simbolično su se poslužili mađioničarskim šeširom. Žiri je pohvalio koreografiju i lijep početak, no potrebno je više gibanja, više spusta i kretanja tijela.

Kao treći par, plešući cha cha cha, predstavili su nam se Hrvoje Kraševac i Antonija Šola. Ona je sretna zbog izazova i prilike za unapređenjem u plesu i ne skriva da joj se najviše sviđaju latinoamerički plesovi. Žiri se složio oko toga da su zgodan par, da je gornji dio maštovit, Milka Babović je vidjela nedorečenosti koje je Antonija naučila u kratko vrijeme.

Robert Šubert i Martina Zubčić su nastupili kao četvrti par plešući engleski valcer. Našu olimpijsku pobjednicu je poziv u ovaj show iznenadio, ali sretna je jer želi naučiti plesati. Njihov cilj je, prije svega, uživati. Uspjelo im je ‘nogom milovati podij’ što ističe Milka Babović, ostali su pohvalili lijepo, ali i striktno vertikalno držanje, lako kretanje te su odlučili progledati im kroz prste što se Martina na neko vrijeme odvojila od tla. To, naime, nije smjela napraviti.

Peti ples su otplesali Tamara Despot i Nikša Kaleb. Oni su se okušali u cha cha cha. Nikša se oslanja na rad, a ne na talent. Može ponoviti nešto tisuću puta i to ističe kao svoju vrlinu dok je Tamari i ova sezona puna izazova. Svi iz žirija su pohvalili skok koji je izveo Nikša, a popraviti treba držanje gornjeg dijela tijela.

U šestom plesu predstavilo se dvoje debitanata – Sara Stojanović i Goran Grgić plešući engleski valcer. Glumčeva djeca su presretna zbog njegova sudjelovanja u ovom showu. U njegovu korist ide što je pohađao plesne škole kao srednjoškolac. Njegova partnerica kaže da ima osjećaj za ritam i pokret što je osjetio i žiri te se složio s njom. Pohvalili su još i koreografiju, najljepši dijelovi su bili oni koji nisu bili plesni, no treba poraditi na gornjem dijelu tijela koji bi trebao biti slobodniji i pokretljiviji.

Sedmi ples je pripao Ištvanu Vargi i Zlati Muck koji su plesali cha cha cha. Ištvan je svoju partnericu okarakterizirao kao vrijednu i marljivu te je naglasio da je treme bilo više kod njega. Žiri je pohvalio koreografiju, složili su se da su usklađen par, Dinko Bogdanić je naglasio da je prvi put u toj večeri napravljen pravi odabir glazbe za cha cha cha.

Zadnji ples su otplesali Ana Herceg i Mario Valentić plešući engleski valcer. Mario je na fakultetu iz plesanja imao ocjenu 4. Za sebe kaže da pleše odmalena malo po malo. Oboje su jedva čekali ovu večer što se pokazalo jako dobrim jer su osvojili najviše ocjene žirija koji je pohvalio pravilno držanje, krasne linije, stabilnost i prizemljenje.. Jednoglasno je donešena odluka da su njih dvoje najbolji par večeri.

Neki mediji su se raspisali da je show ‘Ples sa zvijezdama’ ove godine podbacio. Vjerujemo da se svi oni koji su ga gledali večeras neće složiti s tim. Jer, čeka nas još jedna zanimljiva i uzbudljiva sezona u kojoj će nastupati još ne viđeni parovi koji nam svakako imaju štošta za pokazati.

Vanja Kos

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube