Danijela i Nicolas dominirali, zbog recesije ostali bez Antonije i Hrvoja

Ples sa zvijezdama nova sezona 2008Peta emisija showa ‘Ples sa zvijezdama’ nastavlja se ove subote bez tri para – Tamare Despot i Nikše Kaleba, Mirjane Žutić i Luke Vidović te Sare Stojanović i Gorana Grgića. Pred preostalim parovima bio je veliki izazov – dva plesa u jednoj večeri. Voditelj Duško Čurlić se u uvodu emisije našalio kako ćemo zbog recesije večeras ostati bez jednog para.

Prvi ples koji se plesao bila je samba. Samba je latino-američki ples koji potječe iz Brazila. Ples je brz i dinamičan, a osnovna karakteristika mu je pokret koji izvode koljena koja se polako uzdižu i spuštaju naglašavajući jednu dobu u svakom taktu. Samba gibanje trebalo bi prikazati ‘paradiranjem’ po krugu u prostoru uz pokazivanje publici.

Sambu su prvi otplesali Robert Schubert i Martina Zubčić. Izgled i haljina bili su izvrsni kao i spust po stepenicama. Prema žiriju, Martina ima sindrom lijenih nogu koje nisu uspjele slijediti taktove sambe.

Nicolas Quesnoit i Danijela Trbović pokazali su odličnu ritmičku interpretaciju. Danijela je dokazala da je brza na nogama kao i na jeziku, a svojim bokovima je oduševila. Koreografija je odgovarala glazbi. Za uspješnu izvedbu nagrađeni su jedinom desetkom večeras.

Hrvoje Kraševac i Antonija Šola složili su mudru koreografiju u kojoj je Hrvoje imao kontrolu nad Antonijom koja svaki ples otpleše s osmjehom. Žiri se složio oko toga da im bolje idu standarni plesovi. Publika im nije bila dovoljno naklonjena te oni napuštaju show ove subote.

Ištvan Varga i Zlata Muck podijelili su mišljena žirija. Jedan dio je zaključio da Zlata daje premalo energije u plesu, dok drugi dio misli da je samba odlično odrađena.

Nakon sambe Ane Herceg i Maria Valentića i Duško je zaplesao s Mariom te nas tako dobro zabavio. Koreografija Ane i Maria bila je najbolja večeras, odlično se uklopila s glazbom. Ana je dobila same komplimente, a za Maria su zaključili da se nije previše zamarao tehničkim detaljima sambe.

Drugi ples bio je bečki valcer kojeg su parovi otplesli zajedno. Bečki valcer je društveni ples udvoje koji ima najdulju tradiciju.

Žiri ih je komentirao, ali nije davao brojčane ocjene.

Robert i Martina su lijepo otplesali, jedino je ona previše naginjala na lijevu stranu, Danijela i Nicolas su nam pokazali čarobne okrete, Hrvoje i Antonija dočarali su elegantnost i sve ono što bečki valcer zahtjeva, Ištvan i Zlata imali su prekrasno otplesanu liniju u sredini, a Ana i Mario su pokazali lijepo držanje. Bio je poseban doživljaj gledati ih sve zajedno, pogotovo za gospođu Milku.

Večer je upotpunio Jacques Houdek s plesnom skupinom Ivone Perkov.

Sljedeći put nas opet očekuju dva plesa, a vremena za učenje je jako malo. Polako se približavamo finalu te će sigurno svaki par dati sve od sebe da pokaže sva svoja umijeća.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube