Zabio autogol pa ga ubili

2. srpnja 1994.  ubijen je Andrés Escobar Saldarriaga, kolumbijski nogometaš. Escobar je ubijen ispred kafića u predgrađu Medellína samo deset dana nakon što je postigao autogol u porazu protiv domaćina SAD-a. Prema svjedočenju njegove djevojke, ubojica je vikao Goooooool! za svaki od 12 metaka kojima ga je pogodio, imitirajući pritom južnoameričke nogometne komentatore.

22. lipnja 1994. Kolumbija je igrala protiv SAD-a i u 35. minuti dogodio se sudbonosni trenutak u Escobarovom životu. Branič je krivo reagirao na ubacivanje Johna Harkesa i svladao svog vratara, Oscara Cordobu za 1:0 domaćina. SAD su početkom nastavka došle do drugog pogotka, a pred kraj utakmice je Kolumbija smanjila na konačnih 1:2.

Duboko se vjeruje da je ubojstvo bila kazna za taj autogol. No, ni danas nije poznato je li ubojica radio na svoju ruku, ili je ubojstvo naručila svemoćna kolumbijska mafija, zbog propasti oklade na prolazak Kolumbije u drugi krug natjecanja. Ovo je jedini poznati slučaj ubijanja zbog greške tijekom sportskog nadmetanja.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube