Rođen Rocky a i Rambo

6. srpnja 1946.  rođen je Sylvester Stallone, američki filmski glumac, scenarist i redatelj sicilijanskog porijekla. Iako isključen iz 14 škola, atletskim sposobnostima stječe stipendiju za američki koledž u Švicarskoj.
Na filmu je debitirao 1971. godine u filmu Banane, a 1976., navodno u tri dana, završava scenarij o usponu anonimnog boksača, za Oscarom nagrađeni film Rocky, kojim stječe golemu popularnost.

Iskazujući veliku poslovnost, u daljnjim se projektima uglavnom javlja u trostrukoj ulozi glumca, scenarista i redatelja, gradeći tako mit vlastite ličnosti. Zaokret prema brutalnom čovjeku od akcije do vrhunca je doveden u filmovima Rambo, snimljenim od 1982. do 1988. godine, u kojima Stallone tumači lik vijetnamskog veterana – borca za ideale konzervativne Amerike.

Ozbiljne ozljede Stallone je dobio tijekom snimanja Ramba I, First Blood. U filmu je morao zapravo stvarno skočiti sa litice na drvo te ona “glumljena” bol uopće nije bila glumljena. Bol koju je nakon tog pada osjetio su polomljena rebra i ožiljci od grana.

 

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube