Rođen jedan od Sedmorice veličanstvenih koji je kao dijete kopao ugljen u rudnku

3. studenog 1921. rođen je Charles Bronson, američki glumac. Rodio se kao Charles Dennis Buchinsky u zloglasnom Ehrenfeldu, četvrti Pennsylvanije poznatoj po rudarima ugljena. Obitelj mu je bila iz Litve, a djece je bilo 15. Litavsko ime bilo mu je Karolis Bučinskis. Otac mu je umro kada mu je bilo samo deset godina.Radio je sa starijom braćom u rudniku ugljena, zarađivavši dolar po toni iskopanog ugljena. Obitelj je bila toliko siromašna da je jednom Charles obukao sestrinu haljinu i tako otišao u školu, jer nije imao druge odjeće.

Među njegove najpoznatije filmove spadaju: Sedmorica veličanstvenih, Veliki bijeg, Bilo jednom na Divljem zapadu, Dvanaestorica žigosanih i serijal Želja za smrću. Jednom je uz njega glumio i 12-godišnji Kurt Russell. Redatelj Sergio Leone jednom je rekao da je “on najbolji glumac s kojim je ikad radio”.

Ženio se tri puta. Za sebe je rekao da izgleda kao “komad planine odvaljen od nje dinamitom”. Kako je izgledao kao mestik, često su mu nudili uloge ljudi takvog porijekla, a u Sedmorici Veličanstvenih glumio je lika koji je pola Irac, a pola Meksikanac. Također je trebao igrati uloge Supermana i još jednog tipa, ali su te uloge dobili Kurt Russell i Christopher Reeve.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube