Goran osvojio Wimbledon

9. srpnja 2001.  u nezaboravnom finalu Wimbledona hrvatski tenisač Goran Ivanišević pobijedio je Australca Patricka Raftera sa 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7 i tako postao igrač s najnižim rankingom u povijesti i prvi igrač s pozivnicom koji je osvojio ovaj prestižni turnir.

Priča Gorana Ivaniševića u tom Wimbledonu je posebna. Bio je na samom dnu svoje karijere i pred oproštajem. 125. mjesto na ATP ljestvici nije mu bilo dovoljno da uđe direktno, te su mu organizatori dodijelili pozivnicu i kasnije najvjerojatnije zažalili.  

Nakon Wimbledona povlači se iz tenisa radi operacije ramena i vraća se 2004. godine kako bi još jednom nastupio na Wimbledonu. Izgubio je od Lleytona Hewitta u 3. kolu.

Goranu je finale sa Rafterom bilo četvrto wimbledonsko finale. Najprije je 1992. izgubo od Andre Agassija , 1994. od Pete Samprasa, od kojega je izgubio i 1998. u meču gdje je bio veoma blizu osvajanja titule (7-6, 6-7, 4-6, 6-3, 2-6). Nakon ovog izgubljenog finala, mnogi su bili sumnjičavi u njegovu izjavu da će jednom postati vimbldonski pobjednik.
U lipnju ove godine engleski Sky Sport izabrao je šest čarobnih priča u 122-godišnjoj povijesti wimbledonskog turnira. Na prvo mjesto je postavio trijumf Gorana Ivaniševića 2001. godine…

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube