Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Odjeća za trbušni ples

suknja za trbušni plesRazličiti stilovi trbušnog plesa obično znače i različitu odjeću za ples. Tako su kostimi npr. turskog stila otvoreni i prozirni, puno otkrivaju – izrazito su erotični, dok su kostimi egipatskog stila tradicionalnijeg izgleda. No, općenito govoreći, većina kostima za orijentalni ples se sastoji od grudnjaka, suknje ili hlača, marama i nakita.

Grudnjaci su najčešće ukrašeni perlicama i novčićima. Novčići su nekad bili statusni simbol trbušne plesačice – što ih je imala više, to je plesačica bila cjenjenija. No, ušivavanje novčića u odjeću imalo je i praktične razloge: nevjerovatno naizgled, ali to je imalo ulogu kakvu sef ima danas – zaštita od krađe! 

Suknje su maštovite i prozračne, mogu biti sa volanima, a dodatak mogu biti pamučni remeni ukrašeni vunenim kuglama ili novčićima. Umjesto suknje (ali i ispod nje) plesačice mogu odjenuti i haremske hlače.

U nekim stilovima plesa plesačice na glavi nose nakitom ukrašen turban, krunu ili ukrasnu traku. Što se nakita tiče, plesačice se ukrašavaju ogrlicama, naušnicama, prstenjem, narukvicama, manžetama i drugim ukrasnim predmetima.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube