Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Usporedba finalista

Lana i Hrvoje ili Mirjana i LukaPozabavili smo se dosadašnjim rezultatima finalista ovogodišnjeg Plesa sa zvijezdama. Prvo smo zbrojili ocjene žirija: Lana i Hrvoje su skupili 21 bod više od Mirjane i Luke. To je poprilična razlika u korist Lane i Hrvoja. (Napomena za čitanje tablice: stupci oznaka od 1 do 7 označavaju emisiju. 1 je prva emisija 3.11.2007, 2 je druga emisija 10.11.2007 itd. Druga napomena: u šestoj i sedmoj emisiji parovi su ocjenjivani dvaput, maksimalni zbroj ocjena je 80)  

 

ZBROJ OCJENA

1

2

3

4

5

6

7

Ukupno

Lana Jurčević & Hrvoje Kraševac

30

34

32

37

39

77

80

329

Mirjana Žutić & Luka Nižetić

39

27

39

31

33

77

80

308

A onda smo pogledali bodove. Ovdje se vidi uvjerljiva prednost Lane i Hrvoja, čak 9 bodova više! (Napomena: u prvoj, “probnoj” emisiji bodovi nisu imali značaj. Maksimalni mogući broj bodova pada iz emisije u emisiju – u drugoj je maksimalno 8 bodova, u trećoj 7, u četvrtoj 6 itd.) 

Bodovi

1

2

3

4

5

6

7

Ukupno

Lana Jurčević & Hrvoje Kraševac

*

8

6

6

5

4

3

32

Mirjana Žutić & Luka Nižetić

*

5

4

4

3

4

3

23

I na kraju smo usporedili mjesto na ljestvici. Lana i Hrvoje su čak pet puta bili pobjednici, dok je Mirjani i Luki to uspjelo samo dvaput. Također kad su Lana i Hrvoje bili najlošije plasirani, bili su drugi. Luka i Mirjana su najlošiji bili četvrti, i to triput!

Mjesto 1 2 3 4 5 6 7
Lana Jurčević & Hrvoje Kraševac 2 1 2 1 1 1 1
Mirjana Žutić & Luka Nižetić 2 4 4 3 4 1 1

Dakle, Lana i Hrvoje su nadmoćni kako god gledali. Bili su najkompletniji i najskladniji par. Njihov ples je bio poput najfinije čokolade. Pokazali su i fair play – nisu se bahatili, nisu “žicali” žiri visoke ocjene. Njihov verbalni nastup je bio simpatično skroman. No na podiju raskošan, pa i bravurozan. No, u finalu se ne gledaju dosadašnji rezultati – finalna večer je natjecanje za sebe, a svakako će o pobjedniku gledatelji svojim glasovima imati što reći, pobjednika će u konačnici odrediti gledatelji.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube