Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Spektakularne koreografije Damira Horvatinčića i Hrvoja Kraševca, ispali Ivana Brkljačić i Marko Herceg

Ivana Brkljačić i Marko Herceg (Foto HRT)U trećoj emisiji Plesa sa zvijezdama na repertoaru je bio tango i jive. Show su obilježile fantastične koreografije Damira Horvatinčića u jiveu i Hrvoja Kraševca u tangu. Petar Vlahov opravdava status plesne zvijezde stajačice. Ivana Brkljačić s najviše natjecateljskih nastupa dosad ispala u nokaut doplesavanju.

Večer su fantastičnom vojničkom koreografijom jiveom otvorili Nera Stipičević i Damir Horvatinčić. Koreografskim hommageom iskonskom jiveu, temperamentni, okretni, brzi i fleksibilni par oduševio je publiku i žiri (tri desetke i jedna devetka donijeli su im uvjerljivo i zasluženo prvo mjesto).

Nije bilo lako nastupiti nakon briljantnog para Nera-Damir, no Mila Horvat i Robert Schubert kao drugi natjecateljski par pokazali su vrlo dobar tango te uz sitne zamjerke žirija i ujednačene visoke ocjene (sve osmice) završili na visokom trećem mjestu, naoko sigurnom od ispadanja.

Još je pred očima bio jive Nere i Damira, a na podiju su već bili Ivana Brkljačić i Marko Herceg. Marko je na specifičan način ugradio elemente kritika koje su dobili u prethodnim emisijama u jive koreografiju, no suci nisu bili oduševljeni: završili su na predzadnjem mjestu i time ponovno istaknuli sasvim ozbiljnu kandidaturu za ispadanje.

Logično da ste ga ubili

A onda tango poslastica: originalna koreografija (popraćena hitom Sexy lady); takvo nešto dugo nije bilo viđeno u dosadašnjim PSZ, koju je postavio Hrvoje Kraševac, a Sanja Doležal više nego korektno izvršila svoj zadatak. Žiri ih je ipak malo kaznio jer je bilo premalo – tanga. Milka Babović komentirala je ples riječima ‘Logično da ste ga ubili na kraju.’ spontano i simpatično aludirajući na koreografski finale.

Martina Bastić je također osmislila atraktivnu fraziranu koreografiju uz kulisu hita Would You Go To Bed With Me. Njezin partner Bojan Jambrošić dobro ju je pratio, žiri je to nagradio pa su završili na visokom drugom mjestu.

Tko pleše zlo ne misli

Zijad Gračić i Tihana Devčić na krilima nezaboravne skladbe Ja ljubim iz legendarnog filma Tko pjeva zlo ne misli ipak nisu oduševili tangom u kojem je Zijad uglavnom bio zaokupljen brojanjem koraka – treće mjesto odozdola ostavilo ih je u opasnoj zoni ispadanja.

Jive Ane Domišljanović i Petra Vlahova bio je najlošija izvedba večeri. Petar se tek tu i tamo sastao s ritmom, a ples mu je, kako je primijetio Davor Bilman, više ličio na reklamu za burobran. Milka Babović je Petru čak uputila kraći oproštajni govor, ali…

Zbrojeni glasovi publike s ocjenama žirija u nokaut doplesavanje poslali su Milu Horvat i Roberta Schuberta (neočekivano) te Ivanu Brkljačić i Marka Hercega (očekivano). U tri emisije čak pet puta su natjecateljski plesali Ivana i Marko, no iskustvo u doplesavanju nije im pomoglo: Mila i Robert su jednostavno – bolji, a to je jednoglasno ocijenio i žiri.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube