Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Nera Stipičević i Damir Horvatinčić pobjednici pete sezone Plesa sa zvijezdama

Nera Stipičević i Damir Horvatinčić pobjednici pete sezone Plesa sa zvijezdama (foto: HRT)Nera i Damir zasluženo su pobijedili. Suvereno su vladali plesnim podijem u zadnjih nekoliko emisija, a tako je bilo i ove finalne večeri. Ocjene sudaca nisu imale nikakvog utjecaja: mjerodavni su bili samo glasovi publike.

Ipak, suci su ocjenjivali po tri plesa za svaki par. Mili Horvat i Robertu Schubertu koji su dojmljivim slowfoxom otvorili finale, dali su tri desetke i jednu devetku. Nera Stipičević i Damir Horvatinčić uzvratili su besprijekornim tangom, pokupivši, za njih, uobičajene četiri desetke.

Nakon prvog standardnog plesa, na red je došao i jedan latinoamerički. Mila i Robert su očekivano odabrali sambu, budući da samba izvrsno leži Mili. Ponovili su visoke ocjene (ukupno 39), imakla im je opet jedna desetka. Nera i Damir su plesali paso doble i oduševili žiri i publiku.

I na kraju freestyle. Mila i Robert su pripremili duhovitu koreografiju koju je žiri konačno nagradio sa sve četiri desetke. Za kraj, Nera i Damir su fantastičnom izvedbom prikazali užitak za oči. Gledatelji tj. glasači su kao i dosad bili naklonjeni Neri i Damiru koji su uistinu potpuno zasluženo postali pobjednici pete sezone Plesa sa zvijezdama. Mila i Robert su bili protivnici dostojni finala koji su osim plesne vještine imponirali i upornošću – četiri puta su bili na rubu provalije u koju su ih gurali (ne)glasači, i svaki put su umijećem na plesnom podiju nokautirali suparnike.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube