Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

U finalu Nera Stipičević i Damir Horvatinčić protiv Mile Horvat i Roberta Schuberta

Bojan i Martina (foto: HRT)U polufinalnoj emisiji ispali su Bojan i Martina, u doplesavanju su ih pobijedili Mila i Robert. Nera i Damir kao Ginger i Fred. Zaplesao i Davor Bilman, a Mila zbunila Elia.

Polufinalnu večer otvorili su engleskim valcerom Bojan Jambrošić i Martina Bastić. Žiriju nije promaklo Bojanovo dobro držanje i kretanje, te su ovaj par nagradili osmicama i devetkama. Slijedeći nastup, quickstep Nere Stipičević i Damira Horvatinčića Dinko Bogdanić je usporedio s legendarnim parom Ginger Rogers – Fred Astair. Pohvale za engleski valcer dobio je i treći par: Mila Horvat i Robert Schubert su prema Davor u Bilmanu otplesali najbolji ples u cijeloj sezoni.

U drugom plesu Bojan Jambrošić i Martian Bastić uprizorili su maštovitu paso doble koreografiju. Bojan je, ipak, premalo temperamentan za ovaj ples a i držanje mu je tek povremeno sličilo onakvom kakvo paso zahtijeva. Zato su opravdane hvalospjeve žirija za cha cha cha pokupili Nera Stipičević i Damir Horvatinčić. Nera je na trenutke uistinu bila veličanstvena. Kao prava španjolska plesačica na podiju je djelovala Mila Horvat u paso doblu. Kao da je Mila zbunila Elia Bašana koji je rekao da daje ocjenu devet, ali je podigao osmicu. Naknadno se ispravio: ocjena je bila osmica.

Prije proglašenja rezultata svoje plesno umijeće u salsi pokazao je i član žirija Davor Billman. Nakon zbrojenih glasova publike, direktan ulazak u finale izborili su Nera i Damir, dok su preostala dva para morala u doplesavanje. I u nevjerojatnom četvrtom pokušaju, uspjeli su Mila i Robert. Za Bojana i Martinu to je bio kraj natjecanja.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube