Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Uvjerljivi Franka i Ištvan, Vedran i Marija ispali

Vedran i Marija (Foto: HRT) U šestoj emisiji Plesa sa zvijezdama plesala su se dva plesa, a  dominirali su Franka Batelić i Ištvan Varga.  U uvodu showa voditelji su se osvrnuli na brojne i burne reakcije izazvane prošlotjednim ispadanjem Ive Šulentić i Damira Horvatinčića, ponovivši još jednom pravila natjecanja: zadnju riječ imaju glasovi gledatelja.

Franka i Ištvan, pobjednici ove emisije, bez greške su otplesali živahan quickstep za koji su pokupili najviše ocjene žirija. U drugom plesu, cha cha cha, u zanimljivoj Thriller koreografiji i prisjećanjem na Michaela Jacksona samo im je jedna ocjena bježala od maksimalnih 40 bodova. Ocjene su možda bile i malo previsoke, budući da se u plesu Franke baš i nije moglo pronaći cha. 

Gordan Kožulj i Ana Herceg plesali su jive i slowfox. Gordan je u jiveu bio pomalo usporen i premekan; umjesto potrebne oštrine u nogama kao da je bio na federima. Slowfow koji su otplesali na nezaboravnu Always look on the bright side of life iz Monty Pythona je bio puno bolji, uz efektni pomalo baletni početak, pravilne linije i dobro kretanje, otplesali su, prema riječima Davora Bilmana, najbolji njihov ples do sada. 

Solidan cha cha cha Vedrana Mlikote i Marije Šantek te dobar tango (u kojem je ipak bilo i ‘malo hrđe u koljenima’ prema riječima Milke Babović) bili su dovoljni za treće mjesto, no nedovoljno za ostanak u showu – izbacili su iz glasovi gledatelja. 

A kad jednom smrkne, drugom svane. Ana Ugarković i Nicolas Quesnoit po ocjenama su bili najslabiji, ali je više nego očito da ih gledatelji vole, pa su ih i ovaj put spasili od ispadanja uvevši ih u polufinale. Nakon tek solidnog engleskog valcera, Anina rumba je bila uistinu slabašna. Bila je to Anina rumba bez rumbe; prestatična, a na trenutke se činilo da Ana uopće ne pleše, već – šeta podijem.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube