Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Franka i Ištvan ponovno najbolji

Frano Lasić i Mirjana Žutić (Foto: HRT) U četvrtoj emisiji Plesa sa zvijezdama plesao se slowfox i paso doble. Ispali su Frano Lasić i Mirjana Žutić, a treći put u ovoj sezoni pobijedili su Franka Batelić i Ištvan Varga.

Franka i Ištvan su bili prvi natjecateljski par ove emisije. U pratnji pomalo, za paso doble, netipične glazbe uspjeli su prikazati lijepi ples i uvjeriti suce u visoke ocjene.  

Odmah nakon nastupili su njihovi, izgleda, najveći rivali – Iva Šulentić i Damir Horvatinčić. U slowfoxu – vrlo zahtjevnom (najtežem standardnom) plesu  - pokazali su da su izvrstan par kojem se smiješi finale Plesa sa zvijezdama. 

Paso doble Ane Ugarković i Nicolasa Quesnoita bio je pomalo mlak. Anino držanje je osciliralo od prekrutog do premekog; žiri im je dodijelio najniže ocjene večeri. Ipak, gledatelji su ih izvukli od ispadanja. 

Unatoč slabom i neuvjerljivom početku Gordana Kožulja, njegovim kasnijim skakutanjima (što matador u paso dobleu ne smije raditi) te ponekad prekrutom i preravnom držanju, žiri je Gordana i Anu Herceg dosta visoko ocijenio. Njihov paso je u nekim dijelovima izgledao izuzetno dobro. 

Marija Šantek i Vedran Mlikota imali su težak zadatak – slowfox u kojem nisu oduševili. Vedran je na početku nastupa djelovao kao da je zaspao, no prema kraju je ples skroz dobro izgledao. I oni su bili izgledni kandidati za ispadanje, no glasovi publike su ih ostavili u natjecanju. 

Posljednjem paru, Frani Lasiću i Mirjani Žutić, bio je ovo i zadnji nastup u showu – iako nisu najniže ocijenjeni, manji broj glasova publike izbacio ih je iz Plesa sa zvijezdama. Njihov ples možda je ponajbolje opisao Davor Bilman riječima ‘Nije loše, ali nije ni ono drugo!‘ Nadahnuti članovi žirija imali su za Franin ples i ovakve komentare: ‘Kao da je nakon četiri mjeseca gipsa upravo danas skinuo taj gips’ te ‘Kao da istresa stolnjak’

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube