Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Franka Batelić i Ištvan Varga najbolji u prvoj emisiji Plesa sa zvijezdama

Franka Batelić i Ištvan Varga najbolji u prvoj emisiji Plesa sa zvijezdama (foto: HRT) Počela je četvrta sezona Plesa sa zvijezdama – najgledanijeg showa u Hrvatskoj. Nakon dva mjeseca mukotrpnog vježbanja osam parova je zaplesalo engleski valcer i cha-cha-cha pred kamerama HTV-a. Franka Batelić i Ištvan Varga najbolji su par prve emisije.

Kao prvi natjecateljski par, pred publiku su izašli i engleskim valcerom probili led Vedran Mlikota i Marija Šantek. Dvoje debitanata u showu nisu oduševili žiri koj im je dodijelio uglavnom petice (ocjene su od 1 do 10).  Vanessa Radman i Robert Schubert otplesali su u dobrom ritmu cha-cha-cha. Franka Batelić i Ištvan Varga pokupili su pohvale i najbolje ocjene večeri za elegantan engleski valcer sjajnih linija i držanja. Slijedeći nastup je bio najlošije ocijenjen – kulinarska majstorica Ana Ugarković i Nicolas Quesnoit nisu plesali loše, no u plesu je nedostajalo energije; član žirija Davor Bilman rekao je kako pod nije niti znao da je plesačica na njemu. 

Gordan Kožulj i Ana Herceg otplesali su lijepi valcer uz posebno dobro držanje ruku i stav tijela. Iva Šulentić i Damir Horvatinčić su prikazali najbolju cha-cha-cha koreografiju večeri. U dobroj koreografiji predzadnji su se publici  engleskim valcerom predstavili pomalo Sandi Cenov i Gabriela Pilić.  Sandi je bio dosta rezerviran i pomalo statičan, što je žiri adekvatno ocijenio. Frano Lasić i Mirjana Žutić su u opskurnoj koreografiji nastupili posljednji, a prema žiriju koji je kritizirao nedovršene korake završili na predzadnjem mjestu skupa s Vedranom i Marijom. 

U prvoj emisiji nitko ne ispada, tako da ćemo sve parove gledati i iduće subote.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube