Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

U finalu Gordan Kožulj i Ana Herceg protiv Franke Batelić i Ištvana Varge

Ana i Nicolas (Foto: HRT) U sedmoj, polufinalnoj večeri nije bilo iznenađenja – uvjerljivo najbolji Franka i Ištvan, vrlo dobri Gordan i Ana, a na začelju i prema ocjenama žirija i prema glasovima publike Ana i Nicolas.

Franka i Ištvan su otplesali energični jive sa sjajnim linijama i nešto lošijim Frankinim osnovnim jive koracima kojih kao da nije bilo. Unatoč tome, dobili su desetke (osim od Davora Bilmana). U drugom plesu, slowfoxu, pokupili su sve desetke, a Dinko Bogdanić ih je, dosta preambiciozno, stavio u istu rečenicu s Ginger Rogers i Fred Astairom. Pobjedu su Franka i Ištvan u ovakvoj konkurenciji itekako zaslužili. 

Gordan Kožulj i Ana Herceg  su večer otvorili sa cha cha cha. Objektivni Davor Bilman utvrdio je kako je sam Gordanov cha bio s preskvrčenim nogama, dok su ne-cha dijelovi bili bolji. Nešto više ocjene dobili su za drugi ples – quickstep, a uz glasove publike to im je bilo dovoljno za finale. 

Treći par, Ana Ugarković i Nicolas Quesnoit, koji su od žirija tek u šestoj emisiji izmamili nešto slično pohvali, i koje je u polufinale uvela publika tj. njeni glasovi, nastavili su plesati u svom stilu. Obećavajući holivudski uvod u slowfoxu, stanka u koreografiji (Otišli su na gablec, duhovito je komentirao Elio Bašan), neuštimani jive s dosta grešaka, te Anino umalo uspješno rušenje Nicolasa bilo je nedovoljno za ulazak u finale. Ipak iz natjecanja nisu izašli bez prave pohvale: Dinko Bogdanić je pohvalio Anin kostim. 

Slijedeće subote gledat ćemo finale u kojem Gordan i Ana teško da imaju šanse protiv Franke i Ištvana. Ravnopravni suparnici Franki i Ištvanu ispali su u šokantnoj petoj emisiji.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube