Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Plesna radionica Jasmine Prolić – “Plié, Tendu, Jeté“

U sklopu 12. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat održat će se plesna radionica Jasmine Prolić “Plié, Tendu, Jeté”. Radionica se temelji na istraživanju, eksperimentu i stvaranju te upoznavanju i razmjeni iskustava na umjetničkom i na ljudskom planu. Radionica će omogućiti nadogradnju postojećih znanja, bila ona glumačka ili plesna te pokušati uspostaviti komunikaciju između mentalnih i fizičkih funkcija tijela te putem pokreta komunicirati s drugim tijelom.  

Jasmina Prolić (BIH, Francuska) je plesačica, koreografkinja i profesorica suvremenog plesa. Suradnja sa koreografima i redateljima kao sto su M. Marin, S. Linke, G. Bourdet, B. Gera ili J. Nadj ostaju autentična referenca stvaralačkog rada Jasmine Prolić. Jasmina inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu, u književnim i likovnim djelima, a kroz svoj rad često preispituje i uspostavlja dijalog između dvije kulture, one iz koje dolazi (Bosna) i one u kojoj živi (Francuska). Njen stil mogao bi se odrediti kao isprepletenost kontroliranog i podsvjesnog gesta, precizno izrađenog i neočekivanog.

• Radionica je namijenjena plesačima amaterima i profesionalcima, glumcima koji žele usavršiti svoj scenski pokret i svima onima koji vole i žele plesati.

• trajanje: 22.-26.7, 10.00-14.00h; zagrijavanje(1h 30min), eksperimentacije (2h 30min)

• prijave do 10. srpnja 2011. na zpa@zg.t-com.hr

• kotizacija 250 kn

• učesnici radionice dužni su sami osigurati prijevoz, smještaj i hranu.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube