Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Hajdukove Spalatine – Europske prvakinje u cheerdanceu!

U zabavnom parku Disneyland u Parizu proteklog je vikenda održano je Europsko prvenstvo u cheerleadingu i cheerdanceu. U organizaciji njemačkog ELITE Cheerleading i Svjetske cheerleading federacije natjecale su se predstavnice iz šesnaest europskih zemalja (V. Britanije, Njemačke, Francuske, Austrije, Ukrajine, Švedske, Rusije, Finske, Danske, Slovenije, Češke, Grčke, Italije, Norveške, Švicarske i Hrvatske). Hrvatsku su predstavljale aktualne državne prvakinje – Spalatine iz Plesnog kluba Noa iz Splita te osvojile prvo mjesto u seniorskoj kategoriji cheerdancea – plesa s pomponima.

U protekle tri godine ova plesna skupina je ostvarivala sjajne rezultate: 2007. su osvojile europsko prvenstvo, a 2008. europski kup. Cheerleading i cheerdance postaju sve popularnija aktivnost među mladima što dokazuje sve veći broj klubova iz cijele Hrvatske okupljenih u Zajednicu udruga cheerleadinga Hrvatske.

Pred Spalatinama (Danijela Licitar, Petra Tomić, Ivana Šaškor, Ivana Jelovina, Ana Kliškinjić, Ana Kuić, Gorana Vučković, Maja Jelić, Nina Mijatović i Tea Vrgoč) su još mnoga natjecanja, naporni treninzi, usavršavanje i usvajanje novih tehničkih elemenata. Iduće godine nastupit će na Svjetskom prvenstvu u Americi.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube