Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Analiza: Davor Bilman najstroži, Milka Babović daje najviše ocjene

Elio Bašan, Milka Babović, Dinko Bogdanić i Davor Bilman u Plesu sa zvijezdamaNa polovici Plesa sa zvijezdama (nakon četiri emisije) malo smo proanalizirali ocjene žirija, i dobili potvrdu kako je Davor Bilman najstroži sudac ove sezone. Zbroj ocjena na palicama koje je dizao u zrak je 182, nasuprot njemu, ukupni zbroj ocjena Milke Babović je 221. 

Milka Babović: 221

Dinko Bogdanić: 202

Elio Bašan: 196

Davor Bilman: 183

Prošle godine žiri je bio u istom sastavu, a ocjene su ukupno gledajući kroz svih osam emisija bile vrlo ujednačene: od 422 (Davor Bilman) do 432 (Dinko Bogdanić).

Dinko Bogdanić: 432

Elio Bašan: 425

Milka Babović: 424

Davor Bilman: 422

U nastavku nekoliko riječi o svakom članu žirija:

Elio Bašan je Riječanin koji se plesom bavi više od 25 godina. Međunarodni je plesni sudac u dvije svjetske federacije: WDC i IDSF. Usto, gospodin Bašan je i predsjednik Udruge učitelja plesa Hrvatske. Zanimljivo je da je taj plesni profesionalac po zvanju inženjer brodogradnje.

Davor Bilman je bivši viceprvak Hrvatske u kombinaciji 10 plesova. Član je Hrvatske Udruge Plesnih Trenera i Sudaca te Zbora sudaca. Gospodin Bilman je inače diplomirani ekonomist i postdiplomant na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Dinko Bogdanić, Hvaranin (iz Starigrada), je bio izuzetno uspješan ravnatelj Baleta HNK od 2002. do 2005. godine. Tijekom baletne karijere nastupao je u Ballet Theatru u Pittsburgu, bio je prvak u Bavarskoj Državnoj Operi i u Hamburg Ballettu. Višestruki je dobitnik nagrada na mnogim prestižnim međunarodnim baletnim natjecanjima. Sedam godina (1991-1997) je bio angažiran kao profesor na Baletnoj akademiji u Munchenu.

Milka Babović je legendarna novinarka i reporterka nekadašnje Televizije Zagreb. Gledatelji gospođu Babović najviše pamte po izuzetno nadahnutim komentarima umjetničkog klizanja. No Milka Babović je bila i izvrsna atletičarka, najbolja sportašica Jugoslavije 1953. i 1955. godine, te najbolja hrvatska sportašica 1952, 1953. i 1955. godine u izboru Sportskih novosti. Zanimljivo je da je počela raditi na televiziji u vrijeme dok se još aktivno bavila atletikom, pa je na jednom prvenstvu Jugoslavije u atletici u istom danu trčala trku s preponama i komentirala prvenstvo na televiziji. Samo još jedan detalj zbog kojeg svi možemo biti ponosni: Milka Babović je bila prva televizijska urednica sportskog programa u Europi!

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube