Vicevi

- Gdje si bio sinoć Mujo?   - Ma vodili me na neki balet.   - ? Šta ti je bolan to?   - Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se k’o baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti Pročitajte nastavak

Zagonetke mozgalice i pitalice

Anegdote

Jedna zagrebačka dama dovela je svoga sina skladatelju Ivanu Zajcu i ponosno mu reče: - Majstore, moj sin ima veliki dar za glazbu. Osim toga ima frizuru kao Beethoven. Pročitajte nastavak
Autobusni kolodvori, vozni red autobusa i vlaka

Plesne crtice

Gubec-beg je bila treća rock opera u svijetu! Ostale plesne crtice

Plesne izreke

Prvo skoči pa reci hip hop!

‘Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo’ – japanska poslovica

Pleši kao da te nitko ne gleda. Poslije se ispričaj onima koji jesu.

Nastavite čitati “Plesne izreke”

Balet u Australiji i Novom Zelandu

New Zealand BalletBalet se u Australiji počeo razvijati početkom 20. stoljeća, nakon posjeta dviju velikih balerina, Adeline Genee iz Danske i Anne Pavlove iz Rusije. Pavlova je potaknula Mishu Burlakov i Louise Lightfoot na osnivanje Australian Ballet Company krajem dvadesetih godina 20. stoljeća. 

Mnogi su strani plesači odlučili osnovati vlastite baletne skupine u Australiji, od kojih su najpoznatije skupine Helene Kirsove, Edouarda Borovanskyja i Gertrud Bodenwieser. Prva sezona Australian Balleta otvorena je u studenome 1962. godine, a najpoznatiji su ljudi povezani s ovom skupinom Sir Robert Helpmann, Anne Woolliams i Marilyn Jones.

Prvu profesionalnu baletnu skupinu na Novom Zelandu osnovao je 1953. danski plesač Poul Gnatt. 1960. godine osnovan je Ballet Trust, koji je 1984. preimenovan u Royal New Zealand Ballet, a izvodi klasične i moderne balete.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube